Advent u Baranji uz vina Podruma Belju

10. prosinca 2010.

Osim baranjskim selima, dio putovanja je i posjet Podrumima Belje čija povijest seže u daleku 1526. godinu. Podrumi Belje proglašeni su vinarom godine, a degustacija njihovih vina užitak je koji će sigurno ostati zabilježen u sjećanju svih posjetitelja i putnika kroz ovaj kraj prošaran vinogradima i seoskim gospodarstvima.

15348-IMG_7023

Adventsko ruho fantastične Baranje upoznat će gosti putovanja u organizaciji Atlas Airtoursa, a uključuje degustacije vina u Podrumima Belje, posjet manifestaciji Čvarakfest 12. prosinca i etno selu Karanac. Boravak u Baranji u zimsko vrijeme pokazat će sva njena lica sa veselim čardama i usnulim vinogradima, gdje svaka Baranjska ponuda i počinje i završava s vinom. Baranjska vina trajno ostaju u pamćenju, poput snažnih slika u planinu usječenih vinskih cesta što skrivaju vinotočja, vinske podrume i osmjehe domaćina.

Uz posjet Parku prirode Kopački rit i degustaciju najboljeg čobanca u Baranji, vožnju vinskom cestom do vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na usnule vinograde i slikovito etno selo Karanac, mnogo je doživljaja koji će se pretvoriti u nezaboravne dojmove ovog romantičnog putovanja. Uživanje u vožnji kočijom po selu, jahanje konja u koralu, etno radionice u Ulici zaboravljenog vremena koja će nas vratiti nekoliko desetljeća unatrag, a gdje ambijent, mirisi i okusi odišu nekim drugim starim vremenima i svaka kuća priča svoju priču, nezaboravno su iskustvo i uspomena koju ćemo dugo nositi u sjećanju.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti