Vina Belje najveći su hrvatski proizvođač grožđa s 564 hektara vlastitih vinograda, smještenih na području Podunavlja, vinogorja Baranja. Vina se rade isključivo od grožđa iz vlastitih vinograda, a berba se odvija ručno. Daljnja proizvodnja odvija se u vinariji Vina Belje, jednom od najmodernijih vinskih kompleksa u Europi, smještenom u srcu beljskih vinograda.

Vina koja, uz puno pažnje i ljubavi, nastaju u vinariji, dozrijevaju potom u podrumu Belje, ukopanom u brijeg u samom središtu Kneževih Vinograda. Podrum star gotovo 500 godina, danas je najveći i najimpozantniji vinski podrum u cijeloj regiji, a u njemu, na dvije etaže, u drvenim bačvama odležavaju Premium i Goldberg vina.

Graševina je najznačajnija vinska sorta Vina Belje čija je iznimna kvaliteta vezana uz specifičnost baranjskog terroira i posebne brige o vinogradima. Od ostalih sorti uzgajaju se chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, frankovka i pinot crni koji uz graševinu redovno osvajaju zlatne medalje na prestižnim vinskim ocjenjivanjima.

Cuvée: Blanc, Rose, Rouge

Select: Graševina, Chardonnay, Frankovka, Merlot, Cabernet Sauvignon

Premium: Graševina, Chardonnay, Frankovka, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon – Merlot

Goldberg: Graševina, Red, Chardonnay

Pregled proizvoda

Za više detalja posjetite
vinabelje.hr

Vina Belje Cuvée

Vina Belje Select

 

Vina Belje Premium

Goldberg