Agrokor predstavio rad Agro akademije

24. siječnja 2012.

Više od 80 polaznika odlučilo unaprijediti svoja znanja iz poljoprivrede

S ciljem kvalitetne i stručne edukacije u segmentu poljoprivrede Agrokor je u Belju osnovao Agro akademiju koja će nizom predavanja hrvatskim poljoprivrednicima, od sada pa nadalje, osiguravati kontinuirano prenošenje znanja i vještina o uvođenju i načinima korištenja najsuvremenije tehnologije, implementaciji vrhunskih postignuća te najviših standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i prenošenje najbolje domaće i svjetske prakse.

Više od 80 polaznika Agro akademije danas je slušalo predavanja iz područja ratarstva, dok su programi iz stočarstva započeli ranijim predavanjima. Agro akademija će i u budućnosti obrađivati sve važne teme s područja poljoprivrede poput stočarstva te povrtlarstva i voćarstva i to u tri kategorije – osnovnog, naprednog i specifičnog programa.

Kao sustav kontinuirane i kvalitetne stručne edukacije, Agro akademija će surađivati s Hrvatskom poljoprivrednom komorom, seljačkim udrugama i renomiranim obrazovnim institucijama u poljoprivredi, a namijenjena je svim zaposlenima u poljoprivrednim kompanijama Agrokor koncerna, kooperantima te ostalim partnerima u poljoprivredi.

Ovom prilikom, Goran Pajnić, predsjednik Uprave Belja d.d. predstavio je edukativni centru Agro akademiju koji je smješten u prostorima Belja u Mirkovcu u Baranji i istaknuo: „S obzirom da je Belja najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj s tradicijom dužom od 300 godina, jasno je da smo mi jedan od edukacijskih centara Agro akademije, specijaliziran upravo za ratarstvo. Cilj nam je da kolegama iz ostalih kompanija Agrokor koncerna i našim kooperantima prenesemo sva stručna znanja koja posjeduju naši poljoprivredni stručnjaci.“

Gordan Radin, izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna za ljudske resurse, pravne i opće poslove dodao je: „Ulaganje u znanje je poslovna tradicija Agrokor koncerna. Agro akademija je logičan slijed naših dosadašnjih obrazovnih centara kroz koje je do sada prošlo 65.000 polaznika. Osnovni cilj ove akademije je pružiti kooperantima, poslovnim partnerima i zaposlenicima organizirani i strukturirani stalni kontakt s najboljim svjetskim znanjem i iskustvima. S obzirom na značaj poljoprivrede u Agrokor koncernu zasigurno će i ova akademija imati istaknutu ulogu i obilovati edukacijskim sadržajima.

Vitomir Penavić, ravnatelj Agro akademije također je zahvalio svim prisutnima na dolasku te istakao kako će Agro akademija kontinuirano pratiti trendove i postignuća u poljoprivredi te ih putem svojih predavanja i zajedničkih radionica i rasprava, prenositi hrvatskim poljoprivrednicima, a s ciljem kontinuirane edukacije i širenja znanja te time i stvaranja vrhunskog poljoprivrednog proizvoda.

Arhiva vijesti