Andrej Dean novi predsjednik Uprave Belja plus d.o.o.

19. listopada 2020.

Andrej Dean, Izvršni direktor Fortenova grupe za poljoprivredu od početka listopada je na čelu Belja. Uz novog predsjednika Uprave, imenovani su i novi članovi UpraveMirela Periškić i Goran Miličević, koji su se pridružili Mariu Vrgoču, članu Uprave Belja za financije.

Andrej Dean je svoju poslovnu karijeru započeo 1999. u multinacionalnoj kompaniji Bayer u kojoj je obnašao niz odgovornih funkcija među kojima je voditelj prodaje i marketinga za Jugoistočnu Europu te čelnik divizije Animal Health za područje središnje i jugoistočne Europe. Od 2015. do 2017. bio je direktor divizije veterinarskih lijekova Bayerove kompanije u Meksiku.

Istakao se u vođenju timova i razvoju poslovanja te ispunjavanju strateških ciljeva biznisa. Kao dio seniorskog menadžerskog tima tvrtke Bayer Health Animal u Europi i Latinskoj Americi dao je osobiti doprinos pozicioniranju i rastu biznisa koje je vodio.

Prilikom preuzimanja funkcije predsjednika Uprave Belja istaknuo je svoju povezanost s  poljoprivredom još od studentskih dana na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu.
„Iza mene je puno radnog iskustva stečenog diljem svijeta i ovo je sjajna prilika da svjetsku praksu i aktualna znanja iskoristimo u Belju. Moj glavni cilj je unaprjeđivanje i razvoj domaće proizvodnje hrane s poznatim podrijetlom i sljedivošću, biznis s kojim se Belje bavi već stoljećima.“

Mario Vrgoč_Mirela_Periškić_Goran_Miličević

Vezane vijesti

Arhiva vijesti