Belje doniralo računalnu opremu

27. listopada 2007.

Na tiskovnoj konferenciji Prve srednje škole Beli Manastir, održanoj 25.listopada 2007. godine predstavljen je rad škole, planovi i ciljevi za ovu i slijedeće školske godine te prezentirana vrijedna donacija računalne opreme koju je školi doniralo Belje.

Prva srednja škola Beli Manastir i Belje na obostrano zadovoljstvo uspješno surađuju dugi niz godina. U krugu Belje Remonta i Tvornice opreme i strojeva nalazi se izdvojeni objekt škole s potpuno opremljenim učionicama, a profesori i učenici škole koriste beljske strojeve i radionice u nastavi. Također, baranjski srednjoškolci koji se obrazuju za strukovna zanimanja strojobravar i bravar obavljaju praktičnu nastavu u Belje Tvornici opreme i strojeva.

Kako je istaknuo ravnatelj Prve srednje škole Beli Manastir g. Marko Ilijašev: „Suradnja škole i Belja duga je više od 50 godina i nastavlja se i dalje na obostrano zadovoljstvo škole, učenika, roditelja i Uprave Belja. Najbolji primjer suradnje je ovih novih 10 računala kojima je Belje omogućilo unaprjeđenje nastave i praćenje suvremenih dostignuća u školskoj praksi.“

G. Ivica Starčević direktor Belje Remonta i g. Stjepan Kalčić direktor Belje Tvornice opreme i strojeva istaknuli su da je ova donacija Belja ulaganje u mlade kadrove koji su neophodni za daljnji razvoj regije i Belja kao najvećeg gospodarskog subjekta na području Baranje.

Arhiva vijesti