Belje plus najveći proizvođač junadi u Hrvatskoj

06. prosinca 2019.

Na Zagrebačkom velesajmu jučer je otvoren prvi CroAgro, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije koji su zajednički organizirali Zagrebački velesajam i Gospodarski list. Sajam se prostire na više od 20.000m2 unutrašnjeg i vanjskog izlagačkog prostora na kojima izlažu brojni poljoprivredni proizvođači i kompanije. Posebno značajan dio sajma je i popratni program koji uključuje edukativnu izložbu autohtonih pasmina, brojna ocjenjivanja, predavanja i Gastro show.

Društvo agrarnih novinara Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede jučer je dodijelilo nagrade najboljim poljoprivrednim proizvođačima u protekloj godini. Nagrada za najvećeg proizvođača utovljene junadi u kategoriji više od 1.000 komada utovljene junadi dodijeljena je Belju plus. Nagradu je u preuzeo g. Hrvoje Čatipović, direktor Tova junadi u Belju plus, koji je tom prilikom istaknuo: „Ponosni smo na osvojenu nagradu jer je ona simbol dugogodišnjeg rada na našim farmama. U našoj proizvodnji je važna sljedivost i vlastita stočna hrana koja nam omogućava visoke proizvodne rezultate i vrhunski kvalitetu junećeg mesa iz domaćeg  uzgoja.“

Na CroAgru je predstavljena i svinjogojska proizvodnja Belja plus. U okviru Akademije mladih poljoprivrednika prezentaciju je održao g. Dalibora Cvrković, koordinator u svinjogojstvu, koji je mladim i budućim poljoprivrednicima prezentirao novosti i tehnološka dostignuća koja se primjenjuju na našim farmama.

Prvi dan sajma CroAgro završen je ukusnim Gastro show-om na kojem su prezentirana jela pripremljena od ABC svježeg krem sira.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti