Belje plus nastavlja s projektom stipendiranja učenika

10. listopada 2019.

U rujnu 2018. Belje plus je pokrenulo projekt stipendiranja srednjoškolaca koji se školuju za zanimanje veterinarski tehničar koje je jedno od najdeficitarnijih zanimanja u kompaniji. Od prvih jedanaest  stipendista devet ih je bilo upisano u prvi razred, a dvoje u drugi razred Poljoprivredne i veterinarske srednje škole U Osijeku.

Zbog nedostatka educiranih kadrova u zanimanjima veterinarski tehničar i mesar na području Baranje, Belje plus je pokrenulo inicijativu da se i ova dva zanimanja uvedu u nastavni program Druge srednje škole u Belom Manastiru, na što je škola, na čelu s ravnateljicom Blaženkom Kalčić, vrlo pozitivno reagirala i napravila sve što je potrebno da se od ove školske godine upisuju ova dva zanimanja.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju s 19 novih i 11 prošlogodišnjih stipendista upriličeno je u prezentacijskom paviljonu vinarije Belje u ponedjeljak 7. listopada 2019. godine. Učenike je ispred Belja plus pozdravio  Antun Emert, direktor sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova,  koji je ovom prigodom istaknuo: „Izražavam zadovoljstvo s prvom godinom realizacije projekta u kojem je jedanaest učenika ostvarilo pravo na stipendiju od 400 kuna svih dvanaest mjeseci. Naš cilj ostaje ulaganje u lokalnu zajednicu i ovu djecu koja će jednog dana, nadam se, biti i naši zaposlenici.“

Dražen Hižman, direktor Belja Agrovet plus, kao glavni mentor svih dosadašnjih stipendista, još jednom je istaknuo važnost stručne prakse tijekom školovanja i naglasio što su sve stipendisti imali prilike naučiti tijekom prošle školske godine. Velimir Sili, direktor stočarstva Belja plus d.o.o. istaknuo je kako je i sam završio srednju školu za veterinarskog tehničara te potaknuo sve stipendiste na daljnje obrazovanje i usavršavanje te najavio mogućnosti zapošljavanja u Belju plus nakon završetka srednje škole.

Posebno su zanimljivi bili komentari učenika stipendista koji su redom istaknuli zadovoljstvo s novim znanjima i iskustvima koja su im omogućena tijekom obavljanja stručne prakse, a svoje zadovoljstvo nisu krili i prisutni roditelji, prvenstveno radi rasterećenja obiteljskih kućnih budgeta.

Belje Stipendije vet tehničari i mesari

 

Vezane vijesti

Arhiva vijesti