Belje plus stipendira 40 veterinarskih tehničara

01. rujna 2020.

Belje plus i u ovoj školskoj godini nastavlja s projektom stipendiranja učenika srednjih škola koji se školuju za zanimanje veterinarski tehničar. Riječ je o jednom od najdeficitarnijih zanimanja u kompaniji, za kojim će i u budućnosti biti velika potreba, s obzirom da je Belje plus jedan od najvećih proizvođača svinja, goveda i kravljeg mlijeka u cijeloj Adria regiji.

Od samog početka, glavni cilj projekta je motivacija mladih za izbor poljoprivrednih zanimanja, posebno za rad sa životinjama. Nakon ostvarene suradnje s Poljoprivrednom i veterinarskom školom u Osijeku, pokrenuta je inicijativa za uvođenje ovog smjera u nastavni program Druge srednje škole u Belom Manastiru. Pozitivna reakcija škole i otvaranje novog smjera pokazalo se izuzetno uspješnim pa je u ovoj školskoj godini najviše upisanih učenika u čitavoj školi, upravo za zanimanje veterinarski tehničar.

U tri godine u projekt je uključeno 40 učenika, od čega je 16 ovogodišnjih. Belje plus osigurava stipendiju od 400 kuna svih dvanaest mjeseci u godini i svim stipendistima omogućuje održavanje stručne prakse na svojim farmama. Upravo je praktična nastava najzanimljiviji dio školovanja za većinu učenika jer kroz vodstvo iskusnih mentora upoznaju sve poslovne procese na farmama, ali i najsuvremenija tehnološka dostignuća kao što je robotska mužnja na farmi Topolik.

Kako je istaknuo Antun Emert, direktor sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova Belja plus: „Izuzetno smo zadovoljni s napretkom projekta i povećanjem interesa mladih za zanimanje veterinarski tehničar, a samim tim i povećanjem broja naših stipendista. I dalje ćemo ulagati u lokalnu zajednicu i ovu djecu koja će jednog dana, nadam se, biti i naši zaposlenici.“

Vezane vijesti

Arhiva vijesti