Belje ustupilo Gradu Belom Manastiru Šećeransko jezero

09. lipnja 2008.

Izuzetno uspješnu suradnju lokalne samouprave i Belja na području cjelokupne Baranje potvrđuje i današnje potpisivanje ugovora između grada Belog Manastira i Belja o zamjeni nekretnina tj. zemljišta na području grada Belog Manastira.

S obzirom da grad Beli Manastir ima u planu Šećeransko jezero urediti kao gradsko izletište i rekreacijski centar za stanovnike cijele Baranje, rukovodstvo Belja je podržalo navedeni projekt i dogovorilo zamjenu nekretnina s predstavnicima Grada kako bi Baranja mogla dobiti još jedan reprezentativni turistički objekt.

Belje navedenim ugovorom prenosi u vlasništvo Grada Belog Manastira jezero Lajmir ili u javnosti bolje poznato Šećeransko jezero i još nekoliko okolnih parcela, a Grad Beli Manastir u zamjenu Belju daje oranice na području Belog Manastira.

Direktor Belja, g. Goran Pajnić, prilikom potpisivanja ugovora je istaknuo: „Belje kao najveći poslovni subjekt u Baranji maksimalno nastoji pomoći lokalnoj zajednici u razvoju infrastrukture, uređenju okoliša i dakako gospodarskom razvoju zbog čega trenutno gradimo najmodernije industrijske i poljoprivredne objekte u ovom djelu Europe. U svojim razvojnim planovima vodimo posebnu brigu i o našim zaposlenicima koji su većinom stanovnici Baranje pa je potpisivanje ovog ugovora naš doprinos boljem i kvalitetnijem životu u Baranji.“

Gradonačelnik Grada Belog Manastira g. Davorin Bubalović istaknuo je: „Današnje potpisivanje ugovora između Grada Belog Manastira i Belja rezultat je naše izvrsne suradnje, a cilj takve suradnje je stvaranje uvjeta za bolji i sretniji život stanovnika Baranje. Siguran sam da će se takav trend nastaviti i doprinositi daljnjem razvitku Grada i napretku Belja.“

Arhiva vijesti