Belju dodijeljena nagrada uspješni stočar

13. rujna 2007.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva već nekoliko godina za redom dodjeljuje nagradu USPJEŠNI STOČAR i to u kategoriji obiteljskih gospodarstava i trgovačkih društava koja su postigla najveća dostignuća u stočarskoj proizvodnji u protekloj godini.

Ovogodišnju nagradu u kategoriji trgovačkih društava osvojilo je Belje koje je proglašeno za najuspješnijeg proizvođača goveđeg mesa i kravljeg mlijeka u Republici Hrvatskoj u 2006. godini.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva g. Petar Čobanković uručio je nagradu direktoru Belja g. Ivanu Škoriću na otvaranju 15. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji je danas otvoren na sajamskom prostoru Gudovec.

Ova nagrada izuzetno je značajna za Belje i daljnji je podstrek za razvoj stočarske proizvodnje u čitavom Agrokor koncernu. Belje je prošle godine na pet farmi mliječnog govedarstva certificiralo HACCP sustav čime je potvrđena ekstra kvaliteta 10.000.000L proizvedenog mlijeka, dok se tov junadi osim klasičnog uzgoja na osam farmi okrenuo i proizvodnji junećeg mesa U SKLADU S PRIRODOM na prostorima Parka prirode Kopački rit.

Arhiva vijesti