Belju dodijeljena nagrada Uspješni stočar

10. rujna 2010.

Belju dodijeljena nagrada Uspješni stočar

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja posebno nagrađuje najuspješnije hrvatske stočare i to u kategoriji obiteljskih gospodarstava i trgovačkih društava koja su postigla najveća dostignuća u stočarskoj proizvodnji u protekloj godini.

Nagrada za najuspješnijeg proizvođača, u kategoriji trgovačkih društava, četvrtu godinu za redom dodijeljena je Belju koje je proglašeno za najuspješnijeg proizvođača goveđeg i svinjskog mesa te za najuspješnijeg proizvođača kravljeg mlijeka u Republici Hrvatskoj u 2009. godini.
Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja g. Petar Čobanković uručio je nagradu Predsjedniku Uprave Belja g. Goranu Pajniću na otvaranju 18. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji je danas otvoren na sajamskom prostoru Gudovec.

Ova nagrada dodatni je podstrek za razvoj stočarske proizvodnje u Belju koje trenutno raspolaže s 30 farmi, a u planu su i daljnja ulaganja u svinjogojstvo i tov junadi. Sljedivost proizvodnje mesa i mlijeka u sustavu Belja, osim vlastitih farmi, jamči i 20.000 ha oranica na kojima se uzgajaju sirovine za stočnu hranu. Tvornica stočne hrane Belje posluje na lokacijama Darda i Ivanić Grad i s ukupnim kapacitetom proizvodnje od 300.000 tona najveći je hrvatski proizvođač stočne hrane koji osigurava vrhunsku stočnu hranu za sve beljske farme.

Arhiva vijesti