Belju dodijeljena priznanja Uspješni stočar

07. rujna 2012.

Prilikom otvorenja jubilarnog 20. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je priznanja USPJEŠNI STOČAR za najveća dostignuća u stočarskoj proizvodnji u 2011. godini.

Belje d.d. proglašeno je za najvećeg proizvođača junećeg mesa, najvećeg proizvođača svinjskog mesa i najvećeg proizvođača kravljeg mlijeka u Hrvatskoj u 2011. godini. Priznanje Uspješni stočar, u ove tri kategorije, Belje je dobilo šestu godinu za redom i time potvrdilo kontinuitet uspješne stočarske proizvodnje.

Predsjedniku Uprave Belja g. Goranu Pajniću priznanja Uspješni stočar uručio je Ministar poljoprivrede g. Tihomir Jakovina. Gospodin Goran Pajnić je tom prilikom još jednom podsjetio na značajna ulaganja u stočarstvo Belja, ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna, koja su predstavljena javnosti krajem srpnja. S obzirom na rastuće potrebe svinjogojske proizvodnje izgrađena je nova farma za proizvodnju prasadi za tov koja je smještena na lokaciji Haljevo u Baranji, ukupnog kapaciteta 1.400 krmača. Isto tako ostvareni su i veliki pomaci u proizvodnji mlijeka, investicijom u danas najveću beljsku farmu mliječnih krava u Mitrovcu, kapaciteta 1.800 muznih krava. Također, kao prva beljska farma takvog tipa otvorena je i farma za uzgoj teladi u Karancu, s godišnjim kapacitetom od 5.200 komada.

Stalna ulaganja, sljedivost proizvodnje, najsuvremenije tehnologije na beljskim farmama te domaći stručnjaci koji se kontinuirano educiraju i prate svjetske trendove u stočarstvu, stvorili su preduvjete za stvaranja vrhunskog i konkurentnog poljoprivrednog proizvoda Belja, što potvrđuju i nova priznanja.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti