Dvostruka šampionska titula za beljsku graševinu

26. svibnja 2009.

Nakon izvrsnih rezultata i brojnih zlatnih medalja na ocjenjivanju vina na ovogodišnjem GASTu Split, sajmu vina Slavin u Orahovici te na ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu najnovije priznanje za kvalitetu beljske graševine stiglo je iz Kutjeva.

Ocjenjivanje vina u sklopu trećeg po redu Festivala graševine Slavonije i Baranje koji je održan prošlog vikenda u Kutjevu, donijelo je Podrumima Belje dvije šampionske titule.

122727-grasevina sampionFestival graševine sada je već tradicionalno mjesto okupljanja i ocjenjivanja najboljih hrvatskih graševina. Na prvom festivalu 2007. godine Podrumi Belje odnijeli su šampionsku titulu za graševinu berbe 2006., prošle godine je beljska graševina bila u pripetavanju za najbolju, a ove je godine Belje odnijelo dvije šampionske titule i to u kategoriji suhih graševina iz berbe 2008. te u kategoriji suhih graševina iz berbe 2007. i starijih godina. Dvostrukom šampinskom titulom ove godine beljska vrhunska graševina drži primat najbolje u tri zadnje berbe (2006, 2007 i 2008.)

Kako su istaknuli čelni ljudi Podruma Belje na dodjeli šampionske titule u Kutjevu: Veseli nas što smo u zadnjih nekoliko godina osvojili brojne nagrade i priznanja među kojima ove šampionske titule svakako zauzimaju posebno mjesto. Sve medalje i priznanja najbolje potvrđuju kontinuitet kvalitete beljskih vina.

Beljska šampionska graševina berbe 2007. već se nalazi na tržištu u trgovačkim centrima, vinotekama, restoranima i hotelima dok će vrhunska graševina berbe 2008. izaći na tržište tijekom lipnja 2008. i nosit će na sebi oznaku izvrsnosti kutjevačkog festivala.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti