Ekološko turistička akcija Volim Baranju

23. svibnja 2011.

Turistička zajednica Baranje i ove godine provodi akciju „Volim Baranju“ pod okriljem ekološko edukativne manifestacije Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“, pod sloganom – Više cvijeća, manje smeća! Akcija VOLIM BARANJU uključuje aktivnosti vezane za zaštitu i očuvanje okoliša te također potiče uređivanje baranjskih mjesta i lokacija s ciljem unapređenja turističke ponude.

Ove godine zahvaljujući Belju, glavnom pokrovitelju manifestacije, uvedene su nove kategorije koje će doprinijeti kvaliteti življenja lokalnog stanovništva i poboljšanju uvjeta boravka turista na našem području. U sklopu akcije nagradit će se dvije najljepše uređene okućnice – jedna okućnica obiteljske kuće s 5.000kn i jedna okućnica gospodarskog subjekta s 5.000kn, dok će s 10.000kn biti nagrađeno najljepše uređeno selo Baranje.

Belje kao društveno odgovorna kompanija i najveći gospodarski subjekt u regiji intenzivno je uključena u događanje u Baranji. Kompanija podupire brojne baranjske sportske udruge i klubove, kulturne i turističke manifestacije, te je lokalnoj zajednici poklonila neke od vlastitih objekata, a sve u cilju cjelokupnog unapređenja života u Baranji Turistička ponuda uz uređen okoliš, adekvatnu turističku signalizaciju i dobru promociju dati će novi zamah Baranji, stoga je cilj ove akcije potaknuti Baranjce da se uključe i svojim uređenim okućnicama doprinesu ukupnom dojmu Baranje, koja zasigurno ima potencijal postati najbolje turističko odredište kontinentalne Hrvatske.

Akcija Volim Baranju započela je 20. svibnja i trajat će sve do 30. lipnja 2011. godine. Stručni ocjenjivački sud će obilaziti prijavljene lokacije od 15-17. lipnja, a najbolji će biti objavljeni 30. lipnja u Glasu Slavonije koji je partner ove akcije. Detalji nagradnog natječaja objavljeni su web stranici TZ Baranje.

Arhiva vijesti