Goldberg Red je najbolje crno vino iz Hrvatske

01. ožujka 2024.

Mundus Vini Grand International vinska nagrada organizira se dva puta godišnje uz sudjelovanje gotovo 140 vinskih stručnjaka iz svih krajeva svijeta koji ocjenjuju više od 1.500 uzoraka vina. Mundus Vini Spring tasting prvo je veliko međunarodno ocjenjivanje vina u godini čiji rezultati se prezentiraju i na Proweinu, najvažnijem vinskom sajmu na svijetu. Zahvaljujući osvojenim zlatnim medaljama ove godine će se u Mundus Vini kušaonici na Proweinu predstaviti Goldberg Red, najbolje crno vino iz Hrvatske, te Goldberg graševina i pjenušac La Belle Rose.

S tri osvojene zlatne medalje i titulom najboljeg crnog vina iz Hrvatske te s dvije srebrne medalje Vina Belje su izvrsno otvorila novu sezonu najrelevantnijih međunarodnih nagrada i potvrdila iznimnu kvalitetu cjelokupnog asortimana, uključujući i pjenušce.

Suzana Zovko i Marijana Škiljo, enologinje Vina Belje, ističu kontinuitet u osvajanju velikih nagrada iz berbe u berbu: „Na prošlogodišnjem Mundus Vini Spring Tastingu smo također osvojili tri zlatne medalje od kojih su dvije bile za našu premium frankovku i premium cabernet sauvignon. Na svaki Mundus Vini šaljemo različita vina iz našeg asortimana i naravno da smo ponosni kada osvojimo zlatne medalje za svako od njih. Iako smo mi vinarija posvećena graševini, naši vinogradi su poznati po iznimnim nasadima merlota, cabernet sauvignona i frankovke, a Baranja se kroz godine pozicionirala kao hrvatski Bordeaux. Kao enologe najviše nas raduje činjenica da smo ove godine pokazali da naš cjelokupni asortiman zaslužuje svjetska zlata za kvalitetu. Titula za Goldberg Red, zlatna i dvije srebrne medalje za graševinu te zlatna medalja za La Belle Rose najbolji su poziv ljubiteljima vina da uživaju u Vinima Belje.“

Goldberg Red je jedinstvena kupaža cabernet sauvignona, merlota i frankovke koju karakterizira moderni stil, mekoća i punoća s  izraženom voćnosti koja se harmonično spaja s herbalnim i začinskim notama. Intenzivne rubinske boje, ovo vino je bogato i koncentrirano s izraženim aromama hrasta, začina, tamne višnje i zrelih šljiva. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, tamne čokolade i vanilije. Goldberg Red se izvrsno slaže uz crvena mesa, divljač, zrele i snažne sireve, a posebno je prikladan uz Baranjski kulen. Na tržištu se može pronaći u ponudi odabranih restorana i vinoteka.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti