Graševina 2009 iz Podruma Belje zlatna u Kanadi

07. srpnja 2011.

Nagrada na ocjenjivanju u Quebecu dodatno je priznanje za ovu izuzetnu graševinu iz beljskog podruma koja u svojoj ovogodišnjoj kolekciji medalja već ima srebro s Vinagore 2011, brončanu medalju iz San Francisca 2011, zlatnu medalju i šampionsku titulu sa Bonavite 2011, brončanu medalju sa IWC-a u Londonu, te još niz drugih nagrada i priznanja s internacionalnih i domaćih ocjenjivanja. Uz navedene nagrade, te visokih 90 bodova kojima ju je ocijenio svjetski poznati i priznati vinski kritičar Robert Parker, Graševinu 2009. iz Podruma Belje čine vrhunskim vinom čija su kvaliteta i izvrsnost prepoznate i nagrađene na svim ocjenjivanjima.

S obzirom da Podrumi Belje posljednjih godina osvajaju nagrade i za svoja druga vina, svakako treba naglasiti i zasluženu titulu Vinara godine, dodijeljenu krajem prošle godine.

Selections Mondiales des Vins smatra se najvećim natjecanjem vina koje se održava u Sjevernoj Americi, a na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je 600-tinjak proizvođača iz 32 zemlje.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti