Ledena berba Cabernet Sauvignona u Belju

13. December 2012.

U vinogradima Vina Belje na lokaciji Karanačko brdo jutros je održana ledena berba cabernet sauvignona.

Za Vina Belje ledena berba cabernet sauvignona najljepši je završetak uspješne vinogradarske i vinarske godine koju su obilježili redizajn kompletnog asortimana i zlatna medalja Mundus vini za graševinu berbe 2011.

Iako je hrvatsko Podunavlje regija graševine, na odabranim pozicijama beljskih vinograda iznimne rezultate daju i crne sorte, cabernet sauvignon i merlot, što je najbolje potvrdila zlatna medalja i regionalni trofej Decantera za merlot, berbe 2008.

S vjerom u veliki potencijal cabernet sauvignona Vina Belje su na nešto manje od jednog hektara vinograda ostavila grožđe za ledenu berbu.

Prva ledena berba cabernet sauvignona u hrvatskome Podunavlju i jedna od prvih ledenih berbi ove sorte općenito u Hrvatskoj obavljena je jutros u 8 sati na temperaturi od -9 do -7C na lokaciji Karanačko brdo, u Baranji.

Gotovo pet tona smrznutih bobica dat će oko 1.200 litara ledenog vina cabernet sauvignon namijenjenog za posebne užitke.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti