Nova isporuka poljoprivredne mehanizacije u Belju

13. srpnja 2009.

Među navedenim traktorima čak je 7 komada iz serije 900 koji su najveći i najsnažniji Fendtovi modeli te 9 komada modela 312V. Navedeni ratarski traktori su opremljeni s maksimalnom opremom koja obuhvaća prednji podizni uređaj, prednje pogonsko vratilo, 4 para hidrauličnih izvoda, kompresore zraka – jednokružni i dvokružni, klima uređaj, dva para krovnih svjetala, bočna i blatobranska svjetla, prednji uteg, a uz svaki traktor kupljeni su uski kotači za međurednu obradu.

Osim modela 312V isporučena su i 2 traktora modela 412V te 4 nova traktora 209P koji su namijenjeni za voćarstvo i vinogradarstvo. Voćarsko-vinogradarski traktori imaju mehaničke mjenjače s „pužnim“ brzinama zbog specifičnosti rada u voćnjaku i vinogradu.

Svi isporučeni traktori od serije 300 na više serijski su opremljeni VARIO (bezstupanjskim) mjenjačem koji omogućava brzinu kretanja traktora od 20 metara na sat do maksimalne brzine od 40 km/h.

Kako je istaknuo g. Ivica Starčević direktor tvrtke Belje Remont d.o.o. „Sve je više zainteresiranih privatnih proizvođača koji nam se javljaju s upitima za Fendt traktore jer je i njima potrebna kvalitetna i pouzdana mehanizaciju kakvu koriste kompanije Agrokora. Za potrebe Belja isporučeni je i Fendt 924V opremljen AUTO-GUIDE sustavom u PRECISION HP izvedbi koja omogućava preciznost i navođenje traktora s odstupanjem 2-4 cm. Najnovija dostignuća u području visoke tehnologije tako su dostupna i u poljoprivrednoj mehanizaciji.“

Arhiva vijesti