Nova priznanja za iznimnu kvalitetu beljskih vina

24. ožujka 2008.

Međunarodna komisija Dionizijane u iznimno jakoj konkurenciji bijelih mirnih vina vrhunskom Goldberg chardonnayu i Goldberg graševini te vrhunskoj graševini berbe 2007 dodijelila je zlatne diplome. Goldberg chardonnay je ujedno četvrto najbolje bijelo mirno vino prema broju osvojenih bodova, a graševina Goldberg i graševina redovne berbe najbolje su ocjenjene graševine u konkurenciji bijelih mirnih vina. Beljski vrhunski merlot također je osvojio zlatnu diplomu, ali u konkurenciji crnih vina.

Isti uspjeh sa četiri zlatne medalje beljska vina su ponovila i na 16. sajmu vina Slavin u Orahovici gdje je vrhunska beljska graševina berbe 2007 dobila najveći broj bodova od svih prijavljenih graševina redovne berbe.
Nagrada je tim značajnija što se ne radi o raritetnim uzorcima vina već je to vrhunsko vino dostupno svim ljubiteljima dobre kapljice. Vrhunska graševina Belje berbe 2007 može se naći u vinotekama trgovačkih lanaca i brojnim ugostiteljskim objektima, isto kao i vrhunska beljska crna vina.

Diplome s ovogodišnjeg GAST-a i SLAVIN-a potvrdile su još jednom značaj i važnost Podruma Belje među hrvatskim proizvođačima vrhunskih vina.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti