Nova zlata za Podrume Belje

23. listopada 2009.

Nakon brojnih ovogodišnjih domaćih i međunarodnih zlatnih medalja za beljsku graševinu i chardonnay, Podrumi Belje bilježe velike uspjehe i sa svojim crnim vinima.

Merlot i cabernet sauvignon, vrhunska vina Podruma Belje okitili su se zlatnim medaljama na svjetskom ocjenjivanju merlota i cabernet sauvignona koje je održano prije nekoliko dana u talijanskom Bergamu.

Ocjenjivanje vina pod nazivom Emocije svijeta – merlot i cabernet sauvignon zajedno održava se petu godinu zaredom i prvo je ocjenjivanje koje je potpuno fokusirano na vina kojima su baza merlot i cabernet sauvignon. Dvjestotinjak uzoraka iz svih krajeva svijeta ocjenjivalo je 65 članova žirija među kojima su bili i najeminentniji svjetski vinski novinari.

Visoke ocjene u Bergamu i dosadašnje nagrade za beljska crna vina sa GASTa, Slavina i Novosadskog sajma potvrđuju da su Podrumi Belje u samom vrhu proizvođača crnih vina u kontinentalnoj Hrvatskoj i da oba ova vina svojim karakateristikama i specifičnosću mogu zadovoljiti i najizbirljivije poklonike crnih vina.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti