Noviteti Kravice Kraljice

15. svibnja 2023.

Mliječni proizvodi Kravica Kraljica nastaju isključivo od domaćeg mlijeka s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vlastitih farmi Belja pa se na pakiranjima ističe posebna oznaka 100% hrvatsko mlijeko.

Uz dobro poznate i izvrsno prihvaćene mlijeko, jogurt, sir i vrhnje, Kravica je nadopunila svoju ponudu s devet novih proizvoda koji su već dostupni na policama trgovina.

Sukladno željama naših kupaca trajno mlijeko od 2,8% mm zapakirano je i u pola litre, idealnu mjeru za jedan obrok. Za one koji paze na udio masti u svojoj prehrani idealan izbor su nova mlijeka – trajno mlijeko s 1,0% mm i svježe mlijeko s 1,5% mm, koja imaju manje kalorija, ali su i dalje bogata kalcijem.

Povodom izlaska novih proizvoda Tomislav Radišić, član Uprave Belja, ističe: „Belje je jedina velika mljekara u Hrvatskoj koja ima vlastite farme i vlastitu proizvodnju mlijeka ekstra kvalitete. Iz tog razloga potrošačima možemo ponuditi nove proizvode od hrvatskog mlijeka koje smo kreirali prema potrebama tržišta i samih potrošača s kojima kontinuirano komuniciramo, kako uživo, na degustacijama proizvoda, tako i na našim društvenim mrežama. Kontinuirano radimo i na razvoju novih proizvoda pa do kraja godine planiramo još noviteta u asortimanu Kravice Kraljice. Posebno bih istaknuo našu usmjerenost prema održivosti zbog čega je ambalaža svih mlijeka Kravica Kraljica napravljena od 82% materijala na biljnoj bazi (karton i plastika na bazi šećerne trske) čime je ugljični otisak pakiranja smanjen za 19%.“

Osim novih mlijeka Kravica Kraljica je na tržište lansirala i nove fermentirane mliječne proizvode i to obiteljsko pakiranje jogurta od 1.5kg te čvrsti jogurt u čašici. Za ljubitelje kefira, poznata receptura u kojoj se spajaju vrhunsko domaće mlijeko i kefirna kultura, od sada je dostupna u boci od 1kg i donosi 300mg kalcija po obroku.

Jedan od najtraženijih proizvoda Kravice Kraljice je kiselo vrhnje koje potrošači vole zbog karakterističnog punog okusa pa je kraljičin asortiman obogaćen i kiselim vrhnjem od 20% mm u čašici koje ima još bogatiji okus.

Posebnu pažnju stručnjaci Belja su posvetili razvoju svježih domaćih sireva pa za svježi sir s vrhnjem kontinuirano dolaze pohvale kupaca. Uz dosadašnje pakiranje od 200g, svježi sir s vrhnjem ima i novo pakiranje od 500g, idealno za obitelji i pripremu raznih jela i slastica. Za ljubitelje sira koji paze na unos kalorija od sada je dostupan Kravica Kraljica posni sir u pakiranju od 500g koji ima 65g proteina po pakiranju.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti