Poljoprivredni fakultet Osijek i Belje d.d.

14. veljače 2008.

U dekanatu osječkog Poljoprivrednog fakulteta,14.veljače 2008., potpisan je sporazum o znanstveno-nastavnoj i stručnoj suradnji između Poljoprivrednog fakulteta Osijek i Belja d.d. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, ovaj ugovor je daljnji korak u proširenju vrlo uspješne dugogodišnje suradnje između Poljoprivrednog fakulteta i Belja.

Znanstveno-tehnička suradnja i edukacija na relaciji Poljoprivredni fakultet -Belje obuhvaća područja biljne proizvodnje (ishranu bilja i tloznanost, ekološku poljoprivredu, sjemenarstvo i oplemenjivanje, zaštitu bilja i vinarstvo), stočarsku proizvodnju (svinjogojstvo, preradu mesa i mlijeka, govedarstvo, hranidbu domaćih životinja i ekološko stočarstvo) te upotrebu i održavanje poljoprivredne mehanizacije i agroekonomiku.

S obzirom na stalna unapređenja poslovanja u Belju, studenti poljoprivrednog fakulteta moći će u svojoj terenskoj nastavi i na vježbama upoznati svjetske trendove i dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji koji se primjenjuju na beljskim oranicama i farmama. S druge strane Poljoprivredni fakultet će za zaposlenike Belje organizirati seminare i specijalistička predavanja, a pri izradi programa i provedbi specijalističkih studija Fakultet će moći konzultirati stručnjake Belja i njihove spoznaje iz prakse.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti