Prijevoznička tvrtka Ricardo kupila Beljetrans

04. veljače 2014.

S ciljem konsolidacije i optimalizacije procesa u cestovnom prijevozu roba, danas je u Dardi potpisan kupoprodajni ugovor između tvrtke Ricardo d.o.o. i Belja d.d. o preuzimanju poslovanja Beljetransa, profitnog centra za prijevoz roba u sastavu Belja.

Ovim ugovorom tvrtka Ricardo postaje novim vlasnikom Beljetransa specijaliziranog za prijevoz roba u tuzemnom i međunarodnom prijevozu s najmodernijim voznim parkom posebno u segmentu specijalnih prijevoza za potrebe poljoprivredne proizvodnje. Upravo će ovom investicijom Ricardo postati najveći cestovni prijevoznik u Republici Hrvatskoj, ali i široj regiji. S više od 200 kamiona koji mogu odgovoriti na sve potrebe za prijevozom roba, Ricardo nastavlja i kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama Agrokor koncerna. G. Milan Vrdoljak, predsjednik Uprave Ricarda, ističe kako ovim okrupnjavanjem Ricardo diže nivo i kvalitetu svojih usluga te potvrđuje stratešku odluku o usmjeravanju svog poslovanja na skladištenje, transport i distribuciju.

Upravo će preuzimanje modernog voznog parka kakvog ima Beljetrans omogućiti veću konkuretnost tvrtke Ricardo u svim segmentima cestovnog prijevoza. Prema riječima Gorana Pajnića, predsjednika Uprave Belja, Ricardo je jedna od najuspješnijih firmi u Slavoniji i Baranji s kojom Belje i Agrokor surađuju dugi niz godina. Upravo je Ricardo, kao lokalna tvrtka sa sjedištem u Dardi, najbolji mogući partner i za našu buduću suradnju u segmentu cestovnog prijevoza jer će oni sa svojim znanjem i iskustvom u prijevozništvu dodatno unaprijediti prijevoznički biznis i podići konkuretnost. Belje nastavlja sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice koji smo otvorili prije 10tak dana, koji će kao i sve naše ostale proizvodnje koristiti prijevozničke usluge Ricarda.

Arhiva vijesti