Proizvodi Belja na Danima poljoprivrede

18. listopada 2021.

Na konferenciji Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koja je ovog vikenda održana u Zagrebu, predstavili su se domaći proizvodi Belja – Baranjski kulen s oznakom zaštićenom zemljopisnog podrijetla i mliječni proizvodi Kravica Kraljica koji nastaju od 100% domaćeg mlijeka.

Ovogodišnja konferencija bila je u znaku perspektive poljoprivrede u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici koja je obilježena klimatskim promjenama. Tijekom brojnih izlaganja i panel rasprava istaknuta je nužnost digitalizacije i informatizacije u poljoprivredi, a predstavljen je i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“.

Proizvodi sa zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla kao što je Baranjski kulen, poznati su diljem Europe i sve države EU nastoje zaštiti svoje izvorne proizvode i njihovu autentičnost. S druge strane inovacije i novi domaći proizvodi visoke kvalitete i dodane vrijednosti važni su za daljnji rast poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije u Hrvatskoj što najbolje pokazuje linija mliječnih proizvoda Kravica kraljica.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti