Rosé pogled na život

11. srpnja 2023.

Vina Belje ističu se po vrhunskoj kvaliteti graševine i iznimnim crnim vinima od cabernet sauvignona, merlota i frankovke. Odabranom vinskom društvu, koje nastaje od grožđa iz vlastitih vinograda na Banovom brdu u Baranji, pridružuje se tek napunjeni Premium Rose, vino posebne elegancije i profinjenosti. U ovom blendu  cabernet sauvignona i pinota crnog prevagu drži cabernet sauvignon sa svojim izraženim aromatskim profilom. Uz prevladavajuće raskošne arome zrelog šumskog voća i izraženu herbalnost, osjete se i jagode i maline tipične za pinot crni.

Premium rose je svoj izlazak na tržište najavio velikom nagradom, zlatnom medaljom na Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session, najvećem specijaliziranom natjecanju za ružičasta vina na svijetu. U konkurenciji od 1150 rose vina, koja su pristigla na ocjenjivanje sa svih kontinenata, hrvatskim roseima su dodijeljene samo tri zlatne medalje zbog čega je riječ o izuzetnom uspjehu vina koje je tek izlašlo na tržište.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, za novi rose je istaknuo: „Specifična mikroklimatska obilježja položaja Karanačko brdo u posljednjih petnaestak godina dala su nekoliko crnih vina koja su označili Baranju kao regiju iz koje, uz standardno visoku kvalitetu graševine, dolaze crna vina iznimne kvalitete. Jedan dio tog bogatstva iz protekle berbe odlučili smo predstaviti u jednom svježijem, opuštenijem, hedonističkom izričaju koji će u ovim ljetnim danima biti vino koje će ostaviti dojam. A, da se radi o vinu koje ostavlja dojam potvrdili su i ponajbolji svjetski poznavatelji rose vina koji su ga nagradili zlatnom medaljom na najvećem svjetskom ocjenjivanju ružičastih vina. Nadam se da će ovaj naš novi rose ljubiteljima rose vina, ali i onima koji će to postati nakon kušanja barem nakratko omogućiti da pogledaju svijet kroz ružičaste naočale.“

Premium rose je suho, ali iznimno osvježavajuće vino s umjerenih 12,5% alkohola i ugodno naglašenim kiselinama. Nježno ružičasta boja lososa daje mu posebnu eleganciju koju dodatno ističe etiketa u boji ružičastog zlata.

Uz njegovu svježinu i sočnost odlično će se složiti morska riba i školjke, salate, tjestenine i rižota zbog čega je ovo vino izvrstan odabir za ljetne mjesece. Tijekom ostalog dijela godine lijepo će se slagati uz sireve, lagane umake, bijelo meso.

Premijera novog Premium Rosea upriličena je na Večeri vina i umjetnosti koja je održana ovog vikenda u Osijeku na kojoj su se okupili brojni poznavatelji i ljubitelji vina.

Rose Premium dostupan je u odabranim restoranima, barovima, a do kraja tjedna i putem web trgovine.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti