Svjetski dan školskog mlijeka

24. rujna 2008.

Svjetski dan školskog mlijeka utemeljila je organizacija Ujedinjenih naroda za prehranu i poljoprivredu, a obilježava se raznim manifestacijama, priredbama i radionicama na temu mlijeko od 2000. godine diljem svijeta.

U ovogodišnje obilježavanje uključili su se zajedničkim snagama JUPP Kopački rit i Belje kako bi podsjetili školarce o važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani. Dobre prehrambene navike stvaraju se u najranijoj dobi, a roditelji i nastavnici mogu dati veliki doprinos u edukaciji djece o kvalitetnoj prehrani u školama.

U prostorijama bio-ekološke stanice na prostoru kompleksa dvorca Tikveš 24. rujna 2008. održala se radionica, edukativna prezentacija, mliječni eko kviz te degustacija mlijeka i mliječnih proizvoda Belja u kojoj su sudjelovali učenici nekoliko baranjskih škola, a koji su za tu priliku pripremili crteže, recitacije i igrokaze na temu mlijeka.

Na putu prema bio-ekološkoj stanici, mališani su zastali kod eko-centra „U skladu s prirodom“ gdje su izbliza mogli vidjeti kravice na pašnjaku.

Arhiva vijesti