U Belju je započela pokusna proizvodnja svinjskoga mesa visoke nutritivne vrijednosti

05. srpnja 2007.

Danas je Belju prezentiran novi projekt Agrokora i Belja kojim se kreće u pokusnu proizvodnju svinjskog mesa visoke nutritivne vrijednosti.

Agrokor kao vodeći koncern u regiji kontinuirano ulaže u razvoj novih proizvoda, a posebna se pažnja posvećuje proizvodima koji nose dodanu vrijednost za potrošače.

U suradnji sa stručnjacima s Agronomskog fakulteta u protekloj godini je u Belju pokrenut projekt razvoja svinjskog mesa s visokim sadržajem omega 3 masnih kiselina. Ovakvo meso sadrži povoljniji odnos masnih kiselina Ω 6 – Ω 3 i time se svrstava u red nove funkcionalne hrane, među prvima u mesnoj grupi proizvoda.

Suvremena svjetska tehnologija hranidbe koju Belje posjeduje na svojim svinjogojskim farmama omogućila je provedbu znanstvenih istraživanja koja su pokazala da posebne tehnologije hranidbe omogućuju mijenjanje odnosa interesnih nutrijenata u proizvodu, konkretno masnih kiselina u svinjskom mesu.

Nakon istraživačke faze, projekt je ušao u pokusnu proizvodnju koja će trajati do godinu dana. Kada se u pokusnoj proizvodnji potvrde rezultati istraživanja na tržište će krenuti nova linija funkcionalnih proizvoda od svinjskoga mesa.

Novi trendovi u proizvodnji i konzumaciji hrane, svinjskom mesu visoke nutritivne vrijednosti osigurat će mjesto kako na našem tržištu tako i na tržištima EU budući da je Agrokor među prvima u Europi pokrenuo proizvodnju ove linije svinjskoga mesa.

Meso se proizvodi uz korištenje suvremene tehnologije i odabranih ratarskih kultura kontrolirane kvalitete s vlastitih oranica. Kroz cijeli proizvodni lanac, od primarne proizvodnje do prerađivačke industrije koriste se održive moderne tehnologije koje garantiraju vrijedan, siguran i kvalitetan proizvod.

Arhiva vijesti