U Belju potisan ugovor o proizvodnji šećerne repe

30. ožujka 2010.

Danas je u Upravi Belja potpisan ugovor o proizvodnji šećerne repe između Belja d.d., PIK-a Vinkovci d.d. i VUPIKa d.d. s jedne strane te Viro tvornice šećera d.d. i Sladorane d.d. o proizvodnji šećerne repe za 2010. godinu.

Ugovor je ispred Belja potpisao predsjednik Uprave g. Goran Pajnić, ispred PIKa Vinkovci ovlaštena osoba gđa Marija Kloss, ispred VUPIKa direktor g. Tomislav Mihaljević, a ispred Vira i Sladorane ugovor su potpisali g. Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera Virovitica i g. Luka Burilović, predsjednik uprave Sladorane Županja.

Potpisivanje ugovora nastavak je kvalitetne suradnje Belja, PIKa Vinkovci i VUPIKa sa najvećim hrvatskim proizvođačima šećera. Prema potpisanom ugovoru Belje će na svojim površinama zasijati 2100ha, PIK Vinkovci 870ha, a VUPIK 1000ha što je ukupna površina od 3970ha. Belje i PIK Vinkovci kao najbolji proizvođači šećerne repe u kategoriji velikih proizvođača već nekoliko godina za redom osvajaju priznanje Zlatna repa koje dodjeljuje Viro tvornica šećera Virovitica i Sladorana Županja.

Kako je istaknuo g. Goran Pajnić, predsjednik Uprave Belja, prilikom potpisivanja ugovora: „Belje je prošle godine na površini od 1500 hektara proizvelo 116.300 tona šećerne repe za Viro, a ove godine planovi su još veći. Kao najveći hrvatski proizvođač šećerne repe, potpisom ovog ugovora dajemo podršku domaćoj prerađivačkoj i prehrambenoj industriji koja finalizira primarnu proizvodnju u Hrvatskoj.“

Nakon potpisivanja ugovora gosti su obišli ratarske površine Belja na kojima je u tijeku proljetna sjetva. Iako su vremenski uvjeti odgodili početak sjetve, vrhunska mehanizacije i stručnih kadrova omogućuju da sjetva teče prema predviđenom planu.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti