U Belju potpisan ugovor o implementaciji SAP sustava

17. rujna 2012.

Ukupna vrijednost investicije u SAP informacijski sustav iznosi 25 milijuna kuna i jedna je od najvažnih investicija za povećanje konkurentnosti Belja u slijedećem razdoblju

Danas je u Belju potpisan ugovor o implementaciji informacijskog poslovnog sustava SAP koji će dodatno optimalizirati poslovne procese Belja. Ugovor kojim je definirana implementacija SAP ERP informacijskog poslovnog sustava potpisan je između Belja i tvrtki MK IT Business Solutions i B4B koje su nositelji prava za SAP na području regije.
Navedeni sustav bit će implementiran i prilagođen svim poslovnim procesima u Belju počevši od ratarstva i stočarstva preko prehrambene industrije, a uključit će i poslovne procese u vinogradarstvu, podrumarstvu i turizmu.

Prilikom potpisivanja ugovora g. Goran Pajnić, predsjednik Uprave Belja istaknuo je kako se uvođenjem SAP sustava očekuje povećanje konkurentske prednosti Belja, smanjenje troškova poslovanja te dobivanje kvalitetnog transakcijskog i izvještajnog sustava koji će moći pravodobno podržati menadžment u donošenju odluka. Vrijednost investicije u SAP informacijski poslovni sustav iznosi 25 milijuna kuna.

Prema riječima stručnjaka iz tvrtki MK IT Business Solutions i B4B, koristi SAP informacijskog poslovnog sustava su višestruke, a posebno se ističu slijedeće: standardizacija i optimizacija poslovnih procesa i izvještavanja, optimizacija troškova, a posebno troškova proizvodnje, rast prihoda, usklađenost sa priznatim svjetskim standardima (ISO, HACCP i dr.)

Prema utvrđenom terminskom planu potpisivanje ugovora označava završetak pripremnih radova nakon čega slijede faze dizajna, realizacije i produkcije. Početkom 2014. godine završit će cjelokupni projekt implementacije SAP informacijskog poslovnog sustava u Belje.

Arhiva vijesti