U Podrumu Belje održana dodjela Zlatne penkale

07. lipnja 2011.

Kandidate za nagradu Zlatna penkala predlažu predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu. Za nagradu Zlatna penkala ove godine bilo je nominirano ukupno 35 novinara, a svoju nazočnost na svečanoj dodjeli nagrada potvrdilo je 24 novinara. Hrvatska turistička zajednica nagradom „Zlatna penkala“ zahvalila je i ove godine novinarima na njihovom doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma diljem svijeta.

Ovogodišnji domaćin Zlatne penkale bila je Turistička zajednica Osječko – baranjske županije koja će ugostila novinare iz cijelog svijeta. Također, jedan dan u programu novinari su posjetili i Vukovarsko-srijemsku županiju. U prigodnom programu koji je trajao od 2. do 5. lipnja 2011. godine novinari su posjetili PP Kopači rit, etno selo Karanac, restoran Kormoran i vinsku cestu Podruma Belje te razgledali Osijek. U petak, 3. lipnja u Podrumu Belje u Kneževim Vinogradima održana je svečana dodjela Zlatnih penkala.

Producentica Maggi Gibson iz Velike Britanije i novinar Milan Krupčik dobitnici su Grand prix-a nagrade Zlatna penkala za 2010. godinu. Nagrade i priznanja su im uručili državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart, župan Osječko-baranjski, Vladimir Šišljagić te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Maggi Gibson i direktorica producentske kuće Waddell media Jannine Waddell zaslužne su za reportažu o Hrvatskoj prikazanu u BBC-jevom programu posvećenom putovanjima i prikazu turističkih destinacija koje su dostupne izravno iz Irske. Emisija je snimana na području Makarske rivijere, otoka Brača i Splita, a obrađena je tema odmora u zemljama izvan euro-zone s prikazom najzanimljivijih dijelova spomenutih odredišta od smještaja, preko kulturnih i prirodnih ljepota do gastronomije. Milan Krupčík nagrađen je za reportažu na 20 stranica koju je objavio renomirani časopis GEO u svojem redovnom sezonskom izdanju GEO SEZÓNA sa savjetima za ljetni odmor. Glavnom temom GEO SEZONE koja je izašla u lipnju 2010. godine bio je odmor u Hrvatskoj: uz osnovne informacije istaknuti su osobni doživljaji i impresije s godišnjih odmora u Hrvatskoj. Ispričana je priča o otocima s naglaskom na Hvar, zatim nacionalnim parkovima Krki i Kornatima te gradovima Dubrovniku i Splitu.

Do sada je svečanost dodjele nagrada Zlatna penkala održana u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Opatiji, Dubrovniku i Čakovcu.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti