Vina Podruma Belje ovjenčana brojnim priznanjima

27. lipnja 2008.

Na ocjenjivanju vina vinogorja Baranja u Kneževim Vinogradima vina Podruma Belje osvojila su ukupno 8 odličja! Time se potvrđuju i priznanja dobivena na nedavno održanim priznatih vinskim manifestacijama – izložbi vina kontinentalne Hrvatske Sveti Ivan Zelina i Festivalu Graševine Kutjevo gdje su vina Podruma Belje osvojila čak 4 zlatne i 5 srebrnih medalja. Zlatna selekcija Goldberg tako je nakon ovih izložbi dodala još četiri zlatna priznanja svom portfelju.

Na ocjenjivanju vina vinogorja Baranja u Kneževim Vinogradima koje se održalo 26. i 27. lipnja, vina Podruma Belje osvojila su ukupno 8 odličja: pet zlatnih diploma, dva velika zlata i jednu srebrnu diplomu.

Vino Graševina izborna berba bobica (2006.) okićeno je velikim zlatom, baš kao i vino Chardonnay izborna berba bobica (2006.) koje je uz to proglašeno i najbolje ocijenjenim vinom izložbe. Za najbolju graševinu vinogorja Baranja proglašena je Graševina 2007. Ostala zlatna vina su Merlot 2007., Charrdonay 2007., Goldberg Chardonnay 2006. te Goldberg Graševina 2006.

Na 40. izložbi vina kontinentalne Hrvatske održanoj u Svetom Ivanu Zelini vino GOLDBERG GRAŠEVINA (berba 2006.) dobilo je nagradu “Pero Krznarić”, nagrada je to za najbolje bijelo mirno vino s ostatkom neprovrela šećera, izuzev predikatnih vina. GOLDBERG GRAŠEVINA je osvojila to zlato između 216 uzoraka od stotinjak izlagača s područja kontinentale Hrvatske.

Osim tog vina, GRAŠEVINA 2007. i GOLDBERG GRAŠEVINA 2007., također su tom prilikom osvojila zlatne medalje u drugim katergorijama. Uz zlatna odličja, vina Podruma Belje nagrađena su i s tri srebrne i jednom brončanom medaljom.

Na 2. Festivalu graševine u Kutjevu vina Podruma Belje okitila su se s dvije zlatne medalje i to za GRAŠEVINU (berba 2007.) i GRAŠEVINU izborna berba (2006.) te s četiri srebrne medalje.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti