Vinar godine – Podrumi Belje!

27. studenoga 2010.

Svijet u čaši, prva specijalizirana revija za vino, gastronomiju i turizam svake godine, tradiocionalno u hotelu Antunović, proglašava najboljeg vinara i najboljeg kuhara godine. Ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji vrsnih hrvatskih vinara titulu vinara godine su osvojili Podrumi Belje pod vodstvom glavnog enologa g. Marijana Kneževića.

Podrumi Belje najveći su hrvatski proizvođač grožđa i to iz vlastitih vinograda na području vinogorja Baranja unutar vinogradarske podregije Podunavlje, u kojoj je uzgoj vinove loze poznat stoljećima, a ove su godine prepoznati i kao jedan od najnagrađivanijih podruma u Hrvatskoj.

Kroz dugačku i burnu povijest Podruma Belje pa sve do danas uz prirodne blagodati važnu ulogu u vrhunskoj kvaliteti vina odigrali su tehnologija, znanje i predanost enologa i svih zaposlenika.

Podrumi Belje sa svojim vinima sudjeluju na svim značajnim ocjenjivanjima vina u zemlji i inozemstvu, a samo u ovoj godini osvojeno je nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja od kojih se posebno ističe zlatna medalja i regionalni trofej za Merlot 2008. na Decanteru, te izvrsna ocjena svjetski poznatog i priznatog vinskog kritičara Roberta Parkera koji je Graševinu 2009. iz ovog podruma ocjenio s 90 bodova šta je najviša ocjena kojom je neko hrvatsko vino ocjenjeno.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti