Vinceška u Podrumima Belje

23. siječnja 2009.

Tradicionalno je i ove godine, 22. siječnja, na vrhu Banovog brda u beljskim vinogradima upriličeno obilježavanje vinogradarskog blagdana Sv.Vinka.

Prema starim narodnim običajima beljski su vinogradi okićeni kobasicama i zaliveni vinom kako bi 2009. godina bila još uspješnija. Tom su prilikom prvu ovogodišnju rezidbu obavili direktor Belja d.d. gospodin Goran Pajnić i direktor PC Vinskih podruma Belje gospodin Baldo Matić, uz blagoslov vinograda župnika iz Kneževih Vinograda.

Prošla godina je bila iznimno uspješna vinarska i vinogradarska godina za Podrume Belje. Na tržište je lansirana Goldberg zlatna selekcija graševine, chardonnaya i graševine kasne berbe, a pred kraj godine su se po prvi puta pojavila dva vrhunska crna vina merlot i cabernet sauvignon. Prošlu godinu će osim brojnih nagrada i priznanja za kvalitetu obilježiti i ledena berba graševine i chardonnaya.

Ovogodišnjoj svečanosti Vinceške odnosno Vincekova prisustvovali su i brojni gosti koji su uz pečene kobasice i slaninu degustirali beljska vina i zabavljali se uz zvuke tamburica.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti