Vinceška Vina Belje

27. siječnja 2016.

Blagdan Sv. Vinka, koji se u Baranji naziva Vinceška, dan je kojim se obilježava početka radova u vinogradu u novoj kalendarskoj godini. Vina Belje Vincešku tradicionalno obilježavaju na Vidikovcu usred najljepših pozicija beljskih vinograda na Banovom brdu.

Prema starim narodnim običajima vinogradi su okićeni baranjskim kulenom i kobasicama i zaliveni vinom kako bi vinogradarska 2013. godina bila što uspješnija. Tijekom Vinceške prvu ovogodišnju rezidbu beljskih vinograda obavio je Predsjednik uprave Belja d.d. gospodin Goran Pajnić uz pomoć gostiju, a vinograde je blagoslovio župnik Danijel Tigandžin iz Kneževih Vinograda. Na svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz cijele Hrvatske koji su uz grah, pečene kobasice i slaninu degustirali beljska vina i zabavljali se uz zvuke tamburica.

Kako je naglašeno na svečanosti Vinceške Vina Belje se ponose svojom graševinom koja je prije nekoliko mjeseci na ocjenjivanju Mundus Vini dobila svjetsko zlato za kvalitetu za vrhunsku graševinu i graševinu Goldberg.

Vina Belje – vina dostojna prinčeva, i princ među vinima!

Vezane vijesti

Arhiva vijesti