Vrhunska vina GOLDBERG iz Podruma Belje osvojila nagradu CROPAK

19. svibnja 2008.

Vrhunska vina GOLDBERG zlatna selekcija Graševina i Chardonnay iz Podruma Belje osvojili su ovogodišnju nagradu CROPAK 2008 u kategoriji ambalaže hrvatskog proizvoda/serije i to za dizajn boce i transportne kutije koji potpisuje Predrag Zagorac iz Korporativne promocije i dizajna Agrokor.
Posebnu vrijednost nagradi daje činjenica da je za ovogodišnji CROPAK bilo prijavljeno preko 130 proizvoda odnosno serija. U nagrađenoj ambalaži se kriju vina zlatne selekcije dobivena od grožđa uzgojenog na rudini Goldberg na Banovom brdu u Baranji.

GOLDBERG Graševina vrhunsko je polusuho vino s ostatkom neprevrelog sladora od 10,6 g/l, berbe 2006. godine i sadržajem alkohola od 13,1 vol %. Vino je nastalo suptilnim odabirom grožđa redovne berbe i kasnih berbi, kako bi se dobio željeni stil i karakter. Upečatljiva osobnost, postignuta pažljivom njegom, očituje se u eleganciji i harmoniji senzacija. U ovom je vinu odlično izbalansiran odnos svježine, koju daje graševina kao sorta te zrelost i punoća koju dobivamo kasnom berbom. Vino ima sjajno blistavu bistroću, uz elegantnu, žućkasto zelenkastu boju. Miris je bogat, kompleksan, voćnog karaktera sa naglaskom na zrelu jabuku i prezrelu marelicu. U mirisnu kompoziciju fino se uklopio med i egzotično voće. Sve ove senzacije odlično podržava suptilni miris plemenite plijesni i gljive. U okusu vino je elegantno, bogato, svježe, kremozno, odlične strukture tijela, vrlo harmonično i toplo. Završetak je vrlo dug. Ovo je pratilac bogatih i profinjenih jela, ali zapravo ovo vino treba uživati samo, posvećujući mu dovoljno vremena kako bi mogli otkrivati svu slojevitost u otvaranju ovog vina.

GOLDBERG Chardonnay vrhunsko je polusuho vino s ostatkom neprevrelog sladora od 10,7 g/l, berbe 2006. godine i sadržajem alkohola od 13,4 vol %. Kombiniranjem različitih rokova berbe te visokim kriterijem odabira grozdova postignuta je elegancija i ljepota vina kao refleksija mogućnosti ovog položaja. Vino je žive, iskričave, zlatno žute boje, kristalne bistroće. Bogat miris s lijepo izraženom voćnom aromom koja podsjeća na zrelu dunju, marelicu i zrelo kandirano voće. U pozadini se nazire jezgra oraha. Okus je svjež, elegantan, pun i harmoničan, vrlo fine strukture, a istovremeno snažan, potentan. Traje vrlo dugo. Ovo vino može pratiti raznovrsna jela sa bogatim umacima, pečenja te beefstake.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti