Vrhunsku graševinu GOLDBERG preporučuje Decanter – najbolji svjetski časopis o vinu

30. svibnja 2008.

Najbolji svjetski časopis za vina DECANTER već petu godinu za redom organizira najpoznatije i najutjecajnije ocjenjivanje vina na svjetskoj razini Decanter World Wine Award.

Na ovogodišnje ocjenjivanje bilo je prijavljeno 9219 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta koje je ocjenjivalo više od 50 internacionalnih sudaca i kušača.

U iznimnoj konkurenciji najboljih i najpoznatijih svjetskih vina, beljska graševina GOLDBERG 2006 prepoznata je kao vrhunsko vino najveće kvalitete koje je osvojilo medalju Preporučuje Decanter. Važnost nagrade potvrđuje činjenica da časopis Decanter čita i prati više od 5 milijuna ljubitelja vina diljem svijeta.

Nakon nedavne nagrade CROPAK 2008 za za dizajn boce i transportne kutije za Goldberg zlatnu selekciju Graševine i Chardonnaya 2006, preporuka Decantera potvrda je da se u izuzetnoj ambalaži krije i izuzetno vrhunsko polusuho vino.

Graševina Goldberg zlatna selekcija dobivena je od grožđa uzgojenog na rudini Goldberg na Banovom brdu u Baranji, a nastala je suptilnim odabirom grožđa redovne berbe i kasnih berbi, kako bi se dobio željeni stil i karakter. U ovom je vinu odlično izbalansiran odnos svježine, koju daje graševina kao sorta te zrelost i punoća dobivena kasnom berbom.

Višestruko nagrađivana graševina Goldberg jedno od vrhunskih vina iz velikog asortimana Podruma Belje koji se s 511 ha rodnih vinograda ubrajaju među najveće proizvođače grožđa i vina u Hrvatskoj.

Graševina Goldberg nalazi se u ponudi najboljih vinoteka i restorana diljem Hrvatske.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti