Zahvala zaposlenicima i pomoć najugroženijima

10. travnja 2020.

Proizvodnja domaće hrane i sljedivost Od polja do stola, strateške su odrednice poslovanja Belja koje su se u ovim izazovnim vremenima pokazale izuzetno bitne za hrvatsko gospodarstvo. I u vrijeme korona virusa, na oranicama Belja traje sjetva, proizvodnja stočne hrane radi punim kapacitetima, a u stočarstvu se vodi briga o stočnom fondu na 25 farmi. Svakodnevno se proizvodi ABC svježi krem sir, Baranjski kulen, kobasica i slanina, a u vinariji se pune Vina Belje. Za zahvalu zaposlenicima za njihov izniman doprinos i rad u ovim izvanrednim uvjetima Belje je krajem ožujka isplatilo 450 kuna nagrade, a ovog tjedna je podijeljena Uskrsnica od 700 kuna na poklon karticama Konzuma.

Uz tradiciju proizvodnje Belja, dužu od 300 godina, vezana je i suradnja s lokalnom zajednicom pa je Belje dalo vrijedne donacije za borbu protiv korona virusa. Kliničkom bolničkom centru Osijek koji je imenovan primarnim respiratorno-intenzivističkim centrom za liječenje oboljelih iz svih pet slavonskih županija, donirano je 150.000 kuna za kupovinu respiratora/monitora vitalnih funkcija. Crvenom križu Osječko-baranjske županije donirano je 50.000 kuna za kupovinu potrebne opreme za rad volontera i pomoć najstarijim građanima koji su najugroženija skupina u pandemiji korona virusa.

Kako je istaknuo Davor Bošnjaković, direktor Belja plus „Ovo je trenutak koji nam jasno pokazuje koliko ovisimo jedni o drugima, koliko je važno da se pridržavamo svih uputa i preporuka i pomognemo jedni drugima koliko god možemo. Zahvaljujući zajedništvu i kontinuiranom radu održavamo svakodnevnu proizvodnju koja nam je omogućila i pomoć najugroženijima i isplatu nagrada i Uskrsnica našim zaposlenicima.“

Vezane vijesti

Arhiva vijesti