Završena žetva u Belju

22. srpnja 2021.

Vrhunac intenzivnih  radova u ratarskoj proizvodnji je žetva ječma i pšenice koja je upravo završena na oranicama Belja. Prema ukupnim podacima prosječni prinos ječma je 7,8 tona po hektaru, a pšenice oko 9 tona po hektaru s čim su ratari izuzetno zadovoljni jer je riječ o najvišim prinosima u posljednjih pet godina.

Goran Miličević, član Uprave Belja za ratarstvo o ovogodišnjoj žetvi kaže “Ovu izazovnu godinu za ozime kulture obilježilo je hladno i vlažno proljeće, dok će se sama žetva pamtiti po visokim temperaturama u lipnju i ekstremnim padalinama sredinom srpnja. Uz pravilnu primjenu agrotehničkih operacija reducirali smo utjecaj vremenskih uvjeta na pšenicu i ječam i ostvarili rekordne prinose.”

Ove godine ječam i pšenica su bili zasijani na 6.000 hektara odnosno 30% ratarskih površina koje obrađuje Belje. Upravo je ratarska proizvodnja početak lanca sljedivosti na koji se nadovezuje vlastita Tvornica stočne hrane, 25 farmi te prehrambena industrija koji zajedno čine zaokružen proces proizvodnje Od polja do stola.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti