Zlatna medalja za Merlot 2008. iz podruma Belje

19. svibnja 2010.

I ove godine London je bio mjesto događanja najutjecajnijeg i najrespektabilnijeg ocijenjivanja vina u svijetu – Decanter Word Wine Awards.
Mjesečnik Decanter, biblija svjetskih znalaca i vinskih zaljubljenika, koju čita preko 5 milijuna vinskih štovatelja diljem svijeta, od 2004. godine organizira ovo veliko natjecanje. Svake godine Decanter Word Wine Awards brojem uzoraka i interesom poznavatelja vina potvrđuje poziciju najvećeg svjetskog vinskog natjecanja.

Na ovogodišnjem Decanter Word Wine Awards najveći uspjeh Agrokor vina, sigurno je zlatna medalja Vrhunskog Merlota 2008. iz Podruma Belje. Osim najsjajnije, zlatne medalje, podrum Belje dobio je i dvije brončane medalje za Graševinu Goldberg 2008. i Vrhunski Cabarnet Sauvignon 2007., te preporuku za Vrhunski Goldberg Chardonnay 2007.

London je ove godine Iločkim podrumima donio srebro, broncu i preporuku. Srebrnom medaljom ocijenjen je Traminac ledena berba 2007., a brončanom Traminac izborna berba bobica 2007., dok je Vrhunska Graševina 2008. preporučeno vino Decanter Word Wine Awards.

Agrolagunina linija Festigia s Castellom 2007. na istom je natjecanju ocijenjena brončanom medaljom.

Ove zaista velike nagrade još su važnije kada se upotpune podatkom da je Graševina Goldberg iz podruma Belje i prošle godine na istom natjecanju ocijenjena broncom, a predprošle godine preporukom, te da Traminci iz Iločkih podruma i Agrolagunina linija vina Festigia također imaju svoju povijest medalja na Decanterovom ocijenjivanju.

Treba svakako dodati i podatak da osim “velikih” Decanterovih medalja, vina iz podruma partnera Agrokor vina, imaju priznanja kvalitete i kroz niz medalja sa: Monde Selection Paris, Bacchus Madrid, Monde Selection Bruxells, Vinitaly kao i sa drugih uvaženih internacionalnih ocijenjivanja. Letvica je podignuta visoko, a plan da hrvatska vina koja njeguju tradiciju i stvaraju trendove, te osvajaju tržišta i regije postanu regionalni lider polako postaju stvarnost – barem što se kvalitete tiče.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti