Zlatne medalje za kulenove seke i kobasicu

21. ožujka 2023.

Kroz kontinuirani dugogodišnji rast i razvoj, sajam S klobasicom u EU, koji je prošlog vikenda održan u istarskom Sv. Petru u Šumi, postao je pravo mjesto za prezentaciju tradicionalnih domaćih suhomesnatih proizvoda. Više tisuća posjetitelja imalo je priliku uživati u bogatstvu okusa iz svih krajeva Hrvatske među kojima su i autentični okusi Baranje koje je na svom štandu predstavilo Belje.

Sastavni dio sajma je i nacionalno ocjenjivanje kobasica i salama na kojem je Belje ove godine osvojilo tri zlatne medalje za kvalitetu svojih kulenovih seka i kobasice. S ukupno 194 uzorka ocjenjivanje je bilo najveće do sada, a 20 renomiranih stručnjaka ocjenjivalo je kobasice i salame u jedanaest različitih kategorija.

Miodrag Komlenić, direktor Baranjke, pogona za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda u Belju, i predsjednik udruge Baranjski kulen, na sajmu je istaknuo: „S našim tradicionalnim suhomesnatim proizvodima donijeli smo okuse Baranje u Istru i zajedno prezentirali bogatstvo okusa Hrvatske. Sve važniji dio sajma postaje i nacionalno ocjenjivanje kobasica i salama na kojem smo ove godine osvojili tri zlatne medalje za kvalitetu i potvrdili da u tradicionalnom načinu proizvodnje nema razlike između velikih i malih proizvođača. Tradicionalni suhomesnati proizvodi jednostavno traže puno ručnog rada, vrhunske majstore i najbolje sastojke.“

Vezane vijesti

Arhiva vijesti