Baranjski kulen oduševio studente s Harvarda

13. svibnja 2016.

Postoji neka tajna veza između dobre hrane i mladih željnih znanja. Ne može se učiti na prazan želudac, pa se i ovog četvrtka na drugom Pikniku, centralnom mjestu susreta stručnjaka komunikacijske industrije i businessa u Hrvatskoj održanom u organizaciji agencija 404 i Pepermint, dobro jelo.

124017-2

Službenim predavanjima predavača s Harvarda i iz Hrvatske na ovom prestižnom susretu komunikacijskih stručnjaka, prethodio je i susret najboljih harvardskih studenata sa predstavnicima najuspješnijih hrvatskih start-upova. Pri predstavljanju najnovijih uspjeha i poslovanja u Lijepoj našoj, ipak se nije moglo odmaknuti od tradicije koja se u Hrvatskoj oduvijek veže uz bogat stol i dobro jelo. Upravo su stoga studenti iz različitih zemalja diljem svijeta objedinjeni u ovu harvardsku grupu imali prilike degustirati hrvatske tradicionalne delikatese među kojima je Baranjski kulen pobrao najviše pohvala te se vrlo brzo razgrabio među okupljenim sladokuscima.

124023-3

„Baranjski kulen jedna je od najpoznatijih suhomesnatih delicija iz Slavonije i Baranje, a Belje je najveći proizvođač i izvoznik ove hrvatske gastro ikone s tradicijom dužom od stotinu godina. Priprema ove delikatese bogatog okusa koja je danas oduševila i američke studente zahtijeva puno ručnog rada i najbolje sastojke te se proizvodi prema recepturi starih majstora i suši na otvorenim ognjištima. Drago nam je što je prepoznata kvaliteta našeg Baranjskog kulena i među ovim mladim ljudima koji imaju prilike putovati svijetom i isprobavati različite okuse. Nadamo da će rado ponijeti svoje primjerke natrag u Ameriku“, izjavio je Miodrag Komlenić iz Belja.

Baranjski kulen nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla u Europskoj uniji, a osim predstavljanja na ovom susretu, velike pohvale dobio je i na nedavno održanom međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Alimentaria“ u Barceloni.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti