Baranjski kulen predstavljen na sajmu u Barceloni

13. svibnja 2016.

Udruga proizvođača Baranjskog kulena predstavila se na jednom od vodećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije Alimentaria 2016. u Barceloni. Među gotovo 4.000 proizvoda iz 70 zemalja svijeta, Baranjski kulen je predstavio svoju vrhunsku kvalitetu i europsku oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla. Na svakodnevnim predstavljanjima i degustacijama proizvoda, održanim u sklopu sajma, ostvareni su brojni poslovni kontakti s partnerima iz cijelog svijeta jer je Alimentaria važno mjesto poslovnih susreta u segmentu mesa i proizvoda od mesa zbog značaja španjolske mesne industrije i njenih proizvoda.

145837-2

Jubilarna 40. Alimentaria, osim predstavljanja najvećih svjetskih proizvođača i njihovih vodećih proizvoda, prezentirala je i najnovije trendove i inovacije u prehrambenoj industriji i gastronomiji.

“Alimentaria nudi velike mogućnosti uspostavljanja kontakata s kupcima iz cijelog svijeta. Iskustva sa sajma su pokazala da je Baranjski kulen odlično prihvaćen autentični hrvatski proizvod za koji su kupci pokazali veliki interes. Europska oznaka zemljopisnog podrijetla našem kulenu daje dodatnu potvrdu kvalitete i originalnosti, zbog čega smo sigurni da će nam ovaj sajam donijeti iskorake na nova tržišta”, poručio je predsjednik udruge Baranjski kulen Miodrag Komlenić.

Dobra suradnja baranjskih proizvođača kulena omogućila je pokretanje i završetak procesa zaštite zemljopisnog podrijetla Baranjskog kulena, a pred udrugom i njenim članovima je novi izazov promocije i izvoza proizvoda. Svi članovi udruge, među kojima je i Belje, najveći proizvođač Baranjskog kulena, proizvode ovu suhomesnatu deliciju prema tradicionalnoj recepturi i u skladu sa strogom specifikacijom tradicionalne proizvodnje zbog čega je i zaslužena oznaka zaštite proizvoda.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti