Belje šampion na Kobasijadi u Osijeku

12. veljače 2010.

Osječka udruga Donjogradski kobasičar prošlog je vikenda organizirala tradicionalnu, sedmu po redu Donjogradsku kobasijadu na kojoj su se osim kobasica, po prvi puta u Hrvatskoj ocjenjivale i Kulenove seke.
Velik interes proizvođača za sudjelovanje na ovom ocjenjivanju potvrđuje i brojka od 70 pristiglih uzoraka iz pet slavonskih županija, ali i iz bosanske Posavine.

Na ocjenjivanje su poslani i proizvodi Belja – Baranjska kobasica i Kulenova seka koji se u Belju proizvode prema tradicionalnim recepturama starih baranjskih majstora. Iznimnu kvalitetu beljskih proizvoda potvrđuje zlatna medalja za baranjsku kobasicu i titula šampiona koju je osvojila Kulenova seka Belje.

Ova titula osigurala je Kulenovoj seki iz Belja pravu šampionsku premijeru uoči izlaska na tržište. Kulenova seka je novi proizvod u asortimanu suhomesnatih delicija iz Belja, a njezin izlazak na tržište s veseljem će dočekati istinski gurmani i ljubitelji domaćih delicija.
Priznanja sa Donjogradske kobasijade za Kulenovu seku i Baranjsku kobasicu nastavak su niza priznanja za suhomesnate trajne proizvode Belja koje je s Baranjskim kulenom u prošloj godini osvojilo zlato na kulenijadama u HGK Osijek, Jagodnjaku i Otoku.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti