Europsko priznanje kvalitete Baranjskog kulena

01. lipnja 2010.

Nakon brojnih priznanja i zlatnih medalja koje je Baranjski kulen osvojio u Hrvatskoj, potvrda iznimne kvalitete stigla je i iz Europe. Međunarodni Institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda (ITQI) svake godine organizira ocjenjivanje “Superior Taste Award” na kojem stručni ocjenjivački sud ocjenjuje proizvode pristigle iz svih dijelova svijeta. Baranjskom kulenu iz Belja ovaj eminentni ocjenjivački sud dodijelio je dvije zvjezdice za kvalitetu, kao izvanrednom proizvodu .

132322-kulen_manja

ITQI je vodeća nezavisna organizacija kuhara i someliera koja se bavi ocjenjivanjem i promoviranjem vrhunske hrane i pića iz cijeloga svijeta te usko surađuje s najprestižnijim europskim kulinarskim institucijama i Međunarodnim udruženjem someliera.

„Superior Taste Award“ s dvije zvjezdice prvo je europsko, ali drugo ovogodišnje priznanje kvalitete s obzirom da je sredinom svibnja Baranjski kulen osvojio zlatnu medalju na najvećoj baranjskoj kulenijadi, u Jagodnjaku.

Baranjski kulen vrhunska je suhomesnata delicija koja se proizvodi prema stoljetnoj recepturi starih baranjskih majstora. Pomno birano meso, koje se proizvodi na vlastitim farmama, te posebno odabrana mljevena crvena paprika osnovni su sastojci Baranjskog kulena koji osim bogatog okusa u sebi krije i bogatstvo vitamina i minerala posebno vitamina C i B.

Kako bi uživanje u ovoj deliciji bilo potpuno, Baranjski kulen je dobio novo ruho – vrećicu s baranjskim motivima koja čuva njegovu svježinu i originalan okus od završetka procesa zrenja do vašeg stola.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti