Vinceška u Belju

20. siječnja 2012.

Blagdan Sv. Vinka, koji se u Baranji naziva Vinceška, označava vrijeme početka rada u vinogradu u Novoj godini. Ovogodišnji blagdan vinogradara Belje je obilježilo na Vidikovcu usred najljepših pozicija beljskih vinograda na Banovom brdu.

Prema starim narodnim običajima vinogradi su okićeni baranjskim kulenom i kobasicama i zaliveni vinom kako bi vinogradarska 2012. godina bila što uspješnija. Tijekom Vinceške prvu ovogodišnju rezidbu beljskih vinograda obavili su Predsjednik uprave Belja d.d. gospodin Goran Pajnić i direktor PC Vinskih podruma Belje gospodin Baldo Matić, a vinograde je blagoslovio župnik Danijel Tigandžin iz Kneževih Vinograda. Na svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz cijele Hrvatske koji su uz grah, pečene kobasice i slaninu degustirali beljska vina i zabavljali se uz zvuke tamburica.

Prošla godina bila je iznimno značajna za proizvodnju vina u Belju zbog otvorenja novog suvremenog vinskog kompleksa vrijednog 20 milijuna eura. Nova tehnologija i smještaj vinarije u samim vinogradima izuzetno su važni za proizvodnju beljskih vina visoke kvalitete za koje je Belje i do sada osvajalo najprestižnije domaće i međunarodne nagrade i priznanja.

Vina Belje – vina dostojna prinčeva, i princ među vinima!

Vezane vijesti

Arhiva vijesti