ABC sir – 40 godina autentičnog domaćeg proizvoda

03. lipnja 2020.

Prvi ABC svježi krem sir proizveden je u Belju 1980.godine u istoj Tvornici mliječnih proizvoda u kojoj se proizvodi i danas. S ukupno 5 farmi mliječnih krava, koje su također u sastavu Belja, svakodnevno stiže mlijeko za proizvodnju ABC sira. Jedna od tih farmi je Topolik, potpuno robotizirana farma na kojoj 500 krava muze 6 robota. Za mužnju jedne krave robotima je potrebno 6 do 7 minuta. Topolik je jedna od najvećih robotiziranih farmi u ovom dijelu Europe i predstavlja veliki iskorak u uzgoju mliječnih krava.

Najveća farma Belja nalazi se na Mitrovcu i dio je poljoprivrednog kompleksa koji čine farma krava, bioplinska elektrana i staklenik za uzgoj rajčice. Sa svojih 2.000 krava Mitrovac je i jedna od najvećih farmi krava u regiji, a specifična je i po velikom rotor izmuzištu na kojem se 60 krava pomuze za svega 15 minuta. Osnovno krmivo za ishranu svih krava u Belju je voluminoza koja se dobiva s oranica koje okružuju svaku farmu. Krave na farmama Belja prosječno dnevno daju oko 25 litara mlijeka ekstra kvalitete, što je na godišnjoj razini ukupno 35 milijuna litara mlijeka. Ekstra kvaliteta mlijeka povezana je upravo s ishranom krava domaćim krmivom i zbog nje je ABC sir poznat po svom okusu i teksturi.

ABC sir se proizvodi jedinstvenim tehnološkim postupkom od pažljivo biranog i kontroliranog mlijeka s farmi Belja i sadrži samo mlijeko, vrhnje i malo morske soli. U proizvodnji se ne koriste nikakvi konzervansi i aditivi zbog čega je ABC sir omiljen među svim generacijama potrošača. U 40 godina postojanja ABC sir je razvio bogatu paletu okusa (classic, vlasac, šunka, kulen, tuna, čili) i pakiranja od (20g, 50g, 100g, 200g, 500g, 1kg, 2,5kg i 5,5 kg). Tržišni je lider u segmentu mliječnih i sirnih namaza, a svojom kvalitetom i okusom inspiracija je, ne samo za sendviče svih vrsta, već i za brojna slatka i slana jela kojima daje posebnu aromu i punoću okusa.

Davor Bošnjaković, predsjednik Uprave Belja plus istaknuo je: „ABC sir je jedan od naših najznačajnijih proizvoda koji bilježi izvrsne prodajne rezultate kako na domaćem, tako i na 20 izvoznih tržišta. U svojih 40 godina tradicije osvojio je brojne domaće i međunarodne nagrade za kvalitetu od kojih bi izdvojio Crystal Taste Award, treće mjesto na svjetskom ocjenjivanju sira, Superbrands, Best Buy Award, Izabrani proizvod godine, a već tri godine za redom nositelj je oznake Odabrale mame. ABC sir je pravi primjer sljedivosti domaće proizvodnje i autentični domaći proizvod s kojim su odrasle brojne generacije potrošača. U 40 godina tradicije proizvodnje ostali smo vjerni jednostavnosti, domaćem mlijeku i vrhunskoj kvaliteti.“

Vezane vijesti

Arhiva vijesti