Izvozna ekspanzija ABC sira

19. veljače 2024.

Nakon utvrđivanja vodeće pozicije na domaćem tržištu, ABC svježi krem sir nastavlja s ekspanzijom na tržišta diljem Europe. Odabrani asortiman proizvoda trenutno je dostupan u deset europskih zemalja, a od ovog mjeseca kreće prodaja i na tržištima Mađarske, Španjolske i Malte. Cjelokupan asortiman ABC sireva već je isporučen za trgovačke lance u Mađarskoj, a isporuke prvih količina za Španjolsku i Maltu su u tijeku.

Jurica Belle, direktor prodaje i marketinga Belja, ističe da je ABC sir najvažniji izvozni proizvod Belja, a za nova izvozna tržišta kaže: „Paralelno radimo na izvoznim potencijalima u Europi i Sjevernoj Americi, gdje smo prisutni u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Izlazak na mađarsko tržište bio je logičan korak iz više razloga. Od naše Tvornice mliječnih proizvoda u Belom Manastiru svega je desetak kilometara do granice s Mađarskom što nam omogućava brzu i jednostavnu distribuciju. Prošle godine je hrvatska obala bila najpopularnije odredište Mađara koji su lojalni gosti i kojima je Jadran sinonim za more pa imamo značajan broj potrošača koji već poznaju sve okuse ABC sireva. Na tržištima Španjolske i Malte primjenjujemo potpuno drugačije prodajne strategije jer njihovi potrošači tek trebaju upoznati okuse naših proizvoda pa smo fokusirani na predstavljanje vrhunske kvalitete ABC sireva koji nastaju od  domaćeg mlijeka s farmi Belja.“

Krajem prošle godine redizajnirana je ambalaža ABC svježih krem sireva, a novi vizuali dodatno su naglasili jednostavan, ali savršen okus koji daju samo tri sastojka: mlijeko, vrhnje i malo morske soli.

Upravo je autentična jednostavnost jedan od važnih razloga širokog prihvaćanja ABC sira od strane svih generacija potrošača na različitim tržištima što uz jedinstvenu tehnologiju proizvodnje, koja osigurava zadržavanje svježine i okusa proizvoda, predstavlja važan preduvjet izvozne ekspanzije ABC sira.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti