ABC sir i Baranjski kulen nagrađeni zlatom, Vina Belje osvojila četiri medalje

24. kolovoza 2016.

ABC svježi krem sir s hrenom nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za kvalitetu

 Međunarodni poljoprivredni i prehrambeni sajam Agra koji se održava u Gornjoj Radgoni, domaćin je jednog od najvećih ocjenjivanja kvalitete u cijeloj regiji. Na ocjenjivanju kvalitete mesnih i mliječnih proizvoda i vina, Belje je još jednom potvrdilo vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda osvajanjem ukupno devet medalja. Među brojnim uzorcima pristiglim iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske posebno su se istaknuo ABC sir s hrenom koji je osvojio veliku zlatnu medalju, dok su ABC sir classic, ABC sir vlasac i Baranjski kulen osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama.  Na ocjenjivanju vina, Vina Belje su sa graševinom, chardonnayem, merlotom i kupažom cabernet sauvignona i merlota osvojila ukupno 4 srebrne medalje.

ABC sir već je dobitnik niza priznanja u Hrvatskoj i državama Adria regije, u kojima je uvjerljivo najsnažniji brend sirnih namaza, a uz Veliku zlatnu medalju za ABC svježi krem sir hren i zlatnu medalju za ABC classic i vlasac na sajmu AGRA, posebno vrijedi istaknuti i visoko treće mjesto na najvećem svjetskom ocjenjivanju sira u Sjedinjenim Američkim Državama osvojenom ovoga proljeća.

Baziran na stoljetnoj tradiciji, Baranjski kulen se proizvodi prema strogo definiranoj specifikaciji prema kojoj je proizvod i zaštićen na razini Europske unije te kojom jamči visoku kvalitetu i originalan okus.  Uz Baranjski kulen, jedna od najpoznatijih suhomesnatih delicija iz Slavonije i Baranje je i Dimljena slanina koja je na ovom sajmu okrunjena srebrnom medaljom. Nakon ovogodišnjeg proglašenja Baranjskog kulena šampionom na najvažnijem i najvećem poljoprivrednom sajmu u Republici Srbiji, zlatna medalja na AGRI je još jedna potvrda regionalnog uspjeha ovog najvećeg domaćeg proizvođača i izvoznika Baranjskog kulena.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti