ABC svježi krem sir dobio Halal certifikat

24. siječnja 2013.

Danas je u Belju dodijeljen certifikat Halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj i to za proizvode Abc svježi krem sir, Abc Mediteran, Abc Povrće i Abc Vlasac te za polutvrde sireve Baranjac, Gauda i Edamer i svježe sireve.

Aldin Dugonjić, rukovoditelja Centra za certificiranje Halal kvalitete obznanio je odluku o dodjeli Halal certifikata Belju d.d. te je u svom obraćanju istaknu potrebu sinkroniziranih aktivnosti svih gospodarskih subjekata, kako bi se značajnije uključili u tokove ovog najveće rastućeg tržišta u svijetu.

132117-abc halal

Halal certifikat Belju d.d., uručio je Mirza ef. Delić, glavni imam osječko-vinkovački, a u ime Belja certifikat je Davor Bošnjaković, član Uprave Belja, koji je ovim povodom istaknuo:

„Belje je proteklih godina u cilju unapređenje kvalitete poslovanja implementiralo sustave ISO9001, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCAP i GlobalGap, a uručenje Halal certifikata za Belje d.d. je vrlo važno radi otvaranja novih, ali učvršćivanja pozicija na našim postojećim tržištima.“

14123-A4 BELJE HR

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti, ali su jednako tako dobrodošli i u konzumaciji pripadnika svih ostalih vjerskih skupina.

Tradicija proizvodnje ABC svježeg krem sira duža je od trideset godina i vezana je uz pažljivo birano domaće mlijeko s vlastitih farmi Belja. Brojne nagrade i priznanja na domaćem i svjetskom tržištu kontinuirano potvrđuju kvalitetu cijele linije ABC svježih krem sireva, a potrošači ga smatraju uvjerljivo najboljim omjerom kvalitete i cijene.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti