ABC svježi krem sir dobio prestižnu nagradu Crystal Taste Award

08. lipnja 2016.

ABC sir tvrtke Belje dobitnik je prestižne nagrade Crystal Taste Award za 2016. godinu koju mu je dodijelio Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa, vodeća svjetska organizacija za ocjenjivanje okusa i kvalitete.

U  izbor za Crystal Taste Award ulaze samo oni proizvodi koji su tri godine zaredom svojim okusom i kvalitetom osvojili maksimalne tri zlatne zvjezdice stručnog žirija koji je provodio istraživanje sadržaja, kvalitete i okusa proizvoda. Nakon tri godine „slijepog“ testiranja kod tri različita panela sudaca u sklopu „Superior Taste Award“ te osvojivši više od 90% bodova,  ABC sir je jedan od rijetkih u svijetu koji je osvojio ovu nagradu.

 „Nakon vrlo strogog ocjenjivanja sudaca u Međunarodnom institutu za okus i kvalitetu, ABC sir od ove godine i službeno  nosi ovu  kristalnu nagradu za okus i kvalitetu. Ova nagrada višeg ranga kruna je dosadašnjih ocjenjivanja Superior Taste Award na kojima smo  u zadnje tri godine osvajali najviše ocjene. Riječ je o važnom međunarodnom priznanju koje nam dolazi u godini u kojoj smo osvojili i treće mjesto na svijetu za ABC sir s vlascem. Osvojena nagrada potvrđuje našu ustrajnost i posvećenost  kvaliteti, od proizvodnje mlijeka na vlastitim farmama  do proizvodnje  ABC svježeg krem sira.“ rekla je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma Belja.

Podsjetimo, upravo je ABC sir s vlascem na nedavno održanom najvećem svjetskom ocjenjivanju sira, World Championship Cheese Contest, u Sjedinjenim Američkim Državama osvojio visoko treće mjesto s 99,55 od mogućih 100 bodova između 2595 uzoraka iz 23 zemlje. ABC sir dobitnik je niza priznanja i u Hrvatskoj te državama Adria regije, u kojima je uvjerljivo najsnažniji brend sirnih namaza. U posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj je treći put uzastopno osvojio prvo mjesto u Best Buy Award istraživanju u kategoriji sirnih namaza, a u Sloveniji je pobijedio na četvrtom po redu godišnjem izboru za Produkt leta.

Ovom nagradom, ABC svježi krem sir još jednom potvrđuje svoju kvalitetu svrstavši se u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova koji su prošli vrlo strogu selekciju kuhara i sommeliera iz najboljih svjetskih restorana ujedinjenih u Međunarodni institut za okus i kvalitetu (iTQi).

2

Vezane vijesti

Arhiva vijesti